FE07

Skladem

803,82 Kč s DPH


ks

BC S103 jsou kvasinky pro vína s odrůdovým charakterem. Vhodně pro odrůdy typu Chardonnay a tam kde preferujeme strukturu a mineralitu. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY BC S103 500 g Skladem 803,82 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces bayanus

Popis:

Kvasinky BC S103 byly selektovány pro své vynikající fermentační schopností a velkou odolnost vůči extrémním podmínkám při výrobě vína.

Účinek:

Kvasinky BC S103 mají široký rozsah optimální teploty fermentace 10-35 °C. Výborná asimilace fruktózy, nízké nároky na dusík, vysoká tolerance na alkohol do 18 %. Respektují odrůdový charakter a hlavní uplatnění tohoto kmenu je v produkci vín typických pro jejich „terroir“. Jsou obzvláště oblíbené pro odrůdu Chardonnay. Doporučujeme pro sekundární kvašení tradičním způsobem v lahvi. Pro taktovou fermentaci použijte typ VR 44. Jsou vhodné pro opětovné rozkvašení. 

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

15-25 g/hl mošty/rmuty bílá i červená vína; 30-40 g/hl restart; 15-40 g/hl sekundární fermentace

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 36 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Kontaktujte nás!