FE11

Skladem

803,82 Kč s DPH


ks

GV S107 jsou kvasinky určeny pro prémiová bílá vína a všude tam, kde vyžadujeme plnost a strukturu. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY GV S107 500 g Skladem 803,82 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae

Popis:

Kvasinky GV S107 byly selektovány v 6 různých portugalských vinařských oblastech z 1 500 izolačních kmenů během 3 let. Mají schopnost zvýšit kvalitu prémiových bílých vín.

Účinek:

Kvasinky GV S107 se doporučují pro vinaře, kteří se snaží produkovat vína kulatější a aromaticky složitější. Jsou doporučeny pro výběrová bílá vína vhodná pro zrání, vyrobena ze zralých plodů, fermentovaných v sudech zrající na kalech. GV S107 doporučujeme všude tam, kde vinař preferuje strukturu před primárním aromatickým profilem.Jsou charakteristické podporou květinových a ovocných vyšších alkoholů a esterů. Mají střední požadavek na výživu. Nepoužívejte do moštu, kde hrozny byly nedávno ošetřeny postřikem na bázi mědi a síry. 

Aktivita:

Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2,5.1010

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty/rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Kontaktujte nás!