FE08

Skladem

803,82 Kč s DPH


ks

HD S135 jsou kvasinky pro pro velká červená vína s vyjádřením odrůdového charakteru. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY HD S135 500 g Skladem 803,82 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. (ex f.r bayanus)

Popis:

Kvasinky HD S135 přichází z hybridizace dvou kmenů Lesaffre s cílem spojit své nejlepší vlastnosti polyfenolů a odolnost v obtížných podmínkách kvašení pro zrající červená vína s ovocným charakterem.

Účinek:

HD S135 mají rychlý start fermentace. Doporučují se pro fermentaci červených vín, jejichž síla je spojena s hladkým profilem. Tento kmen velmi dobře uvolňuje vinné polyfenoly, ale má schopnost produkovat vína s dobře vyváženou strukturou.Tato funkce může být také zvýšena díky své nízké spotřebě kyseliny jablečné. To zvýhodňuje proces zpracování vína, alkoholických a jablečno-mléčné kvašení. Podporují produkci ovocných červených vín, spíše orientovaných na zralá v chuti ovoce. Kvasinky mají neutrální killer faktor.

Aktivita:

Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2,5.1010

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty/rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Kontaktujte nás!