FE12

Skladem

803,82 Kč s DPH


ks

HD S62 jsou kvasinky určeny pro velká a prémiová červená vína. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY HD S62 500 g Skladem 803,82 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae var. Saccharomyces bayanus

Popis:

HD S62 pochází z hybridizace dvou kmenů Lesaffre s cílem spojit jejich nejlepší vlastnosti. Cílem byla kvasinka pro velká a prémiová červená vína s vysokou extrakcí polyfenolů a dobrou odolností vůči fermentačnímu prostředí.

Účinek:

HD S62 mají vysokou fermentační kinetiku. Kvasinky mají vysokou toleranci na alkohol. Jsou charakteristické silnou spotřebou kyseliny jablečné a dobrou asimilací fruktózy. Mají velmi vysokou výtěžnost polyfenolů. Stabilizují barviva, mají dobrou reaktivitu s taniny. Střední potřeba výživy. 

Aktivita:

Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2,5.1010

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty/rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Kontaktujte nás!