FE10

Skladem

799,22 Kč s DPH


ks

SC 22 jsou kvasinky určeny pro optimální vyjádření odrůdového charakteru. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY SC 22 500 g Skladem 799,22 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae

Popis:

Kvasinky SC 22 byly selektovány jako první kmen, který byl vybrán pro respektování odrůdového charakteru.

Účinek:

SC 22 jsou vhodné pro modré odrůdy, kde požadujeme rychlý start fermentace s posilněním odrůdového charakteru. Jsou charakteristické dobrou spotřebou cukru se zachováním fermentační kinetiky. SC 22 jsou ideální pro fermentaci v sudech bez kontrolované teploty. Dobře kvasí i při vyšších teplotách. Mají velice zajímavé výsledky u bílých vín, které budou zrát na kalech. 

Aktivita:

Počet aktivních buněk kvasinek v 1 g: 2,5.1010

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty/rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Kontaktujte nás!