OE31

749 Kč s DPH

Skladem

ks
VIN-O-FERM CRYO WHITE jsou kvasinky vhodné pro bílá vína kvašená při nízkých teplotách. Produkují velice zajímavý aromatický profil vína (jemné květinové aroma růží a bílých květů). Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. uvarum.

Popis:

VIN-O-FERM CRYO WHITE kvasinky jsou vhodné pro bílá vína, kvašená při nízkých teplotách. Mají vysokou produkci glycerolu. Podporují vznik kyseliny jantarové, která vzniká jako vedlejší produkt metabolismu kvasinek během alkoholové fermentace. Bývá označována jako látka zodpovědná za projev terroir ve víně. Senzoricky se projevuje minerální chutí, vysušuje patro a vínu dává až slaný nádech. U nearomatických odrůd kvasinky podporují strukturu vína. Jsou odolné vůči vyšším hodnotám SO2 a produkují velice zajímavý aromatický profil vína (jemné květinové aroma růží a bílých květů).

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-40 g/hl mošty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!