OE37

Skladem

688,82 Kč s DPH


ks

VIN-O-FERM PRIMEUR jsou kvasinky doporučeny pro fermentaci mladých a ovocných červených vín typu „Primeur style“. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY VIN-O-FERM® PRIMEUR 500 g Skladem 688,82 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. (ex f.r cerevisiae) byl selektován společností Oenobiotech a kontrolován Laboratory Microflora of the ISVV University Bordeaux.

Popis:

Kvasinky VIN-O-FERM PRIMEUR jsou doporučeny pro fermentaci mladých červených vín typu „Primeur style“.

Účinek:

Kvasinky jsou vhodné pro karbonickou maceraci. Karbonickou macerací rozumíme způsob výroby červeného vína pomoci kvašení celých, neporušených nebo částečně pomačkaných modrých hroznů v atmosféře oxidu uhličitého. Mošt kvasí uvnitř celých bobulí a vzniká svěží, světleji zabarvené červené víno s bohatým ovocným aromatickým profilem. Kvasinky umožňují rychlé zahájení fermentace i při nízké teplotě pro zachování aromatických látek dané odrůdy. Produkují průměrné množství glycerolu, mají dobré výsledky i při výrobě růžových vín, vytváří typické primární vůně tropického ovoce, lesních plodů a květinového aroma. 

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování:

15-25 g/hl mošty/rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Hmotnost
500 g

Kontaktujte nás!