P00067

Skladem

746,90 Kč s DPH


ks

VINOFERM CRIO je hybridní kmen, který byl vybrán pro výrobu mladých a svěžích vín, většinou bílých.

Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
KVASINKY VINOFERM CRIO 500 g Skladem 746,90 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae

Vlastnosti:

VINOFERM CRIO je hybridní kmen, který byl vybrán pro výrobu mladých a svěžích vín, většinou bílých.

Účinek:

VINOFERM CRIO kvasinka je doporučena pro svou vynikající schopnost uvolnění thiolů. Kvasinky produkuje vína s aroma angreštu, mučenky a grapefruitu s významným množstvím esterů při nízkých teplotách, dává vůně tropického ovoce a květinové vůně. Na konci fermentace podporuje autolýzu kvasnic a tím dotváří strukturu vína a zároveň podporuje jeho stabilitu uvolněním manoproteinů. 

Použití:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor. Pro více detailů k nutriční výživě a optimalizaci použití kontaktujte náš technologický servis.

Dávkování: 

20-40 g/hl mošty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Hmotnost
500 g

Kontaktujte nás!