OE01

Skladem

664,33 Kč s DPH


ks

NATUZYM THIOLS byl speciálně vyvinut pro uvolnění aromatických látek (terpenů) v moštech bílých vín. Používá se při rychlé maceraci nebo při teplotách v rozmezí 5-15 °C. Lze přidat také během fermentace. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
NATUZYM THIOLS 100 g Skladem 664,33 Kč
NATUZYM THIOLS 500 g Skladem 3.019,12 Kč

Složení:

NATUZYM THIOLS MG je koncentrovaný pektolytický enzym s významnou arabanázovou, a vedlejší hemicelulázovou a celulázovou aktivitou, vyrobený z vybraných kmenů Aspergillus niger.

Popis:

Thiolové sloučeniny jsou citlivé koncem fermentace na oxidaci, proto doporučujeme při první stáčce na ochranu těchto látek použít specifický antioxidant (MATURATION GLH), který se používá při zrání, kdy snižuje hladinu redox potenciálu a tím prodlužuje jejich životnost. Pracuje s nízkou teplotou a v kyselém pH prostředí. Podporuje hydrolýzu aromatických prekurzorů hroznů jako 4 MMP, A3MH, 3MH, 4MMPOH, 3MMB. Zvláštní aktivitu na thiolové látky pak vyvine v nejvyšší expresi typických vůní jako tropického ovoce "mango, papája a mučenky" a citrusové plody především grapefruitu. Pro dosažení nejlepších výsledků doporučujeme v kombinaci s kvasinkami VIN-O-FERM THIOLS a specifickou výživou NATUSTART THIOLS. Obsahuje různé aktivity: pektinlyázu (PL, IUB 4.2.2.10), efektivně prolomí esterifikované pektiny. Významná aktivita arabanázy (IUB 3.2.1.99) pro další degradaci rozvětvených pektinů; hemiceluláza a celuláza (CMC), podporuje činnost; polygalakturonázy (PG), b-haté na endo-PG činnosti, která v součinnosti s (PL) podporuje čištění a zlepšuje filtrovatelnost vín. Enzym neobsahuje cinnamyl-esterázu.

Činnost a právní aspekty:

NATUZYM THIOLS MG je granulovaná pektináza standardizovaná na aktivitu maltodextrinu 450 PLU jednotek/g. Produkt je vyroben v souladu se standardy OIV technické normy, jak jsou uvedeny v Codex Œnologique International. Při použití dodržujte platné normy v oboru.

Návod na použití:

Aplikujte do moštu bílých vín. Rozpusťte požadované množství minimálně v 5násobném množství vody a následně aplikujte do celého objemu. Doporučujeme homogenizaci produktu.

Dávkování:

2-3 g/hl mošty bílých vín

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uza-vřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.

Kontaktujte nás!