P00040

Skladem

128,27 Kč s DPH


ks

OVOGOLD čiřidlo na bázi vaječného bílku. Prostředek je jedním z nejlepších čiřidel pro červená vína redukují polyfenoly s antokyany. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
OVOGOLD 100 g Skladem 128,27 Kč
OVOGOLD 1 kg Skladem 982,58 Kč

Složení:

Čistý vaječný albumin > 88%.

Popis:

OVOGOLD je proteinové činidlo (lobulární protein se strukturou terciární) ve formě velmi jemného prášku, s barvou od světle žluté až po bílou. Prostředek je lépe rozpustný ve slané vodě. Získává se okyselením kyselinou octovou, následně se zahustí ve vakuu a suší se při nízké teplotě. Tento produkt  je jedním z nejlepších čiřidel pro červená vína redukují polyfenoly s antokyany. Odstraňuje již poškozené červené pigmenty (oxidace), které se můžou následně vysrážet v lahvi. Používá se zejména u vín s dlouhou macerací nebo bohatých na polyfenoly. Je ideální pro čiření vín zrajících v dubových sudech, kde eliminuje svíravé a hrubé třísloviny. Pokud používáte albumin s jinými čiřícími prostředky, aplikujte OVOGOLD jako poslední. 

Návod na použití:

Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství vody. Dávka několika gramů soli výrazně zlepší rozpustnost produktu. Důkladně míchejte, až získáte homogenní produkt. Následně nechejte cca 4 hodiny odstát. Pomalu přidejte do ošetřovaného produktu.

Dávkování:

5-15 g/hl vína zrající v sudech; 5-20 g/hl vína s tříslovinou

Doporučujeme provedení laboratorního pokusu pro stanovení optimální dávky.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.

Hmotnost
100 g, 1 kg

Kontaktujte nás!