Složení:
21% vodný roztok arabské gumy Acacia (E414) obsahuje SO2 jako stabilizátor.
Popis:
STABIGUM je jasný, slámově žlutý roztok s velmi nízkým obsahem vápníku. Je určen pro stabilizaci vín, aby se zabránilo zakalení a vysrážení precipitátů a pigmentových složek. Zlepšuje senzorický vjem vína. Po použití jsou vína jemnější, měkčí a sametovější. Roztok pomáhá stabilizovat bílá a růžová vína před vypadáváním vinného kamene v součinnosti s kyselinou metavinnou. Aplikujte do vína před poslední filtrací nebo mikrofiltrací. Následně neprovádějte již žádné čiření.
Návod:
Použijte přímo do vína dávkovacím zařízením. Může být přidán před plněním nebo před posledním stupněm filtrace. Pro aplikaci použijte dávkovací zařízení nebo přípravek rozmíchejte minimálně v 10násobném množství vína.
Dávkování:
40–150 g/hl stabilizace bílkovin a pigmentů
80-100 g/hl pro stabilizaci s META 40+
Upozornění:
100 ml/hl přidá asi 4 mg/l SO2
Pro stanovení optimální dávky doporučujeme laboratorní testy.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 18 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg