P00935

219 Kč s DPH

Skladem

ks
STABIGUM je tekutá arabská guma doporučená pro stabilizaci vín. Po použití jsou vína jemnější, měkčí a sametovější. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

21% vodný roztok arabské gumy Acacia (E414) obsahuje SO2  jako stabilizátor.

Popis:

STABIGUM je jasný, slámově žlutý roztok s velmi nízkým obsahem vápníku. Je určen pro stabilizaci vín, aby se zabránilo zakalení a vysrážení precipitátů a pigmentových složek. Zlepšuje senzorický vjem vína. Po použití jsou vína jemnější, měkčí a sametovější. Roztok pomáhá stabilizovat bílá a růžová vína před vypadáváním vinného kamene v součinnosti s kyselinou metavinnou. Aplikujte do vína před poslední filtrací nebo mikrofiltrací. Následně neprovádějte již žádné čiření. 

Návod:

Použijte přímo do vína dávkovacím zařízením. Může být přidán před plněním nebo před posledním stupněm filtrace. Pro aplikaci použijte dávkovací zařízení nebo přípravek rozmíchejte minimálně v 10násobném množství vína.

Dávkování:

40–150 g/hl stabilizace bílkovin a pigmentů
80-100 g/hl pro stabilizaci s META 40+

Upozornění:

100 ml/hl přidá asi 4 mg/l SO2 
Pro stanovení optimální dávky doporučujeme laboratorní testy.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 18 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
1 kg
Kontaktujte nás!