Složení:
Čistý vaječný albumin >88 %.
Popis:
OVOGOLD je proteinové čiřidlo ve formě velmi jemného prášku s barvou od světle žluté až po bílou. Prostředek je lépe rozpustný ve slané vodě. Odstraňuje již poškozené červené pigmenty (oxidace), které se můžou následně vysrážet v lahvi. Používá se zejména u vín s dlouhou macerací nebo bohatých na polyfenoly. Je ideální pro čiření vín zrajících v dubových sudech, kde eliminuje svíravé a hrubé třísloviny. Pokud používáte albumin s jinými čiřícími prostředky, aplikujte tento produkt jako poslední.
Návod:
Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství vody. Dávka několika gramů soli výrazně zlepší rozpustnost produktu. Důkladně míchejte, až získáte homogenní produkt. Následně nechejte cca 4 hodiny odstát. Pomalu přidejte do ošetřovaného produktu.
Dávkování:
5-15 g/hl vína zrající v sudech
5-20 g/hl vína s tříslovinou
Doporučujeme provedení laboratorního pokusu pro stanovení optimální dávky.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg