P00040

1.199 Kč s DPH

Skladem

ks
OVOGOLD je proteinové čiřidlo ve formě velmi jemného prášku. Používá se zejména u vín s dlouhou macerací nebo u vín bohatých na polyfenoly. Používá se u červených vín. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Čistý vaječný albumin >88 %.

Popis:

OVOGOLD je proteinové čiřidlo ve formě velmi jemného prášku s barvou od světle žluté až po bílou. Prostředek je lépe rozpustný ve slané vodě. Odstraňuje již poškozené červené pigmenty (oxidace), které se můžou následně vysrážet v lahvi. Používá se zejména u vín s dlouhou macerací nebo bohatých na polyfenoly. Je ideální pro čiření vín zrajících v dubových sudech, kde eliminuje svíravé a hrubé třísloviny. Pokud používáte albumin s jinými čiřícími prostředky, aplikujte tento produkt jako poslední.

Návod:

Rozpusťte požadované množství v 10násobném množství vody. Dávka několika gramů soli výrazně zlepší rozpustnost produktu. Důkladně míchejte, až získáte homogenní produkt. Následně nechejte cca 4 hodiny odstát. Pomalu přidejte do ošetřovaného produktu.

Dávkování:

5-15 g/hl vína zrající v sudech
5-20 g/hl vína s tříslovinou
Doporučujeme provedení laboratorního pokusu pro stanovení optimální dávky.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
1 kg
Kontaktujte nás!