Složení:
Prášková potravinářská želatina živočišného původu 110 bloom.
Popis:
GELA S je prášková želatina světle žluté barvy, bez příměsí a nežádoucích pachů. Je doporučena pro čiření moštů a všech typů vín. Vhodná pro flotační systémy. Použitý křemičitý sol a bentonit v kombinaci s GELA S vyčistí červená vína bez ztráty barvy. Snadno odstraňuje svíravé polyfenoly a ostatní adstringentní látky. Vhodná pro posílení senzorických vlastností vín. Želatina musí být použita jako homogenní produkt. Pro zlepšení reakce proteinového činidla doporučujeme použít SILISOL. Použijte v celém procesu výroby vína, aplikujte do moštu a vína při potřebě čiření.
Návod:
Rozpusťte v teplé vodě (40-45 °C) v poměru minimálně 1:10(20), případně vyšším a nechejte nabobtnat cca 20-30 minut, následně doporučujeme roztok důkladně homogenizovat. Rozpuštěním v koncentraci 1:50 zamezíte tvorbě gelu. Roztok doporučujeme zpracovat nejpozději do 24 hodin.
Dávkování:
4-10 g/hl mošty
20-30 g/hl flotace
2-5 g/hl bílá vína
5-20 g/hl červená vína
Doporučujeme provedení laboratorního pokusu pro stanovení optimální dávky.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 1 kg