Složení:
Desky z francouzského dubu se specifickým toastováním a středním podílem taninové struktury.
Popis:
NEKTAR EXTREME COMPLEXE desky jsou doporučeny pro prémiová vína s intenzivní aromatickou strukturou. Desky jsou charakteristické vůní vanilky, karamelu a kávy. Dodávají vínu prémiovou kvalitu, elegantní a komplexní aroma, zvýraznění ovocných tónů, pozvolné a elegantní budování struktury, plnosti, sladkosti a dlouhotrvající chuti v ústech.
Návod:
Bílá vína: použijte na začátku primární fermentace pro získání senzorického profilu jako u vín, která zrála v dubovém sudu, podpora a rozvoj ovocných tónů.
Červená vína: pro dosažení zvýšeného sjednocení aromatického charakteru a maximální integrace taninové struktury použijte před malolaktickou fermentací nebo na začátku procesu zrání.
Doporučená teplota pro zrání: minimálně 15 °C, provádějte senzorické hodnocení.
Velice zajímavých výsledků dosáhnete při aplikaci do mladých vín v období zrání.
Doporučení:
Používejte minimálně po dobu 4 měsíců, během vinifikace provádějte senzorické hodnocení.
Dávkování:
0,25-0,5 desky/hl plná strukturovaná bílá vína
1-2 desky/hl svěží a ovocná červená vína
2-4 desky/hl strukturovaná červená vína
2-4 desky/hl sladká vína
U svěžích a odrůdových lehkých bílých a růžových vín se nepoužívá.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 36 měsíců.
Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.