Složení:
Desky z francouzského dubu, jemnozrnné.
Popis:
NEKTAR EXCELLENCE desky jsou toastovány lehkým, středním nebo středně silným pálením. Používají se k dosažení plnosti, vyváženého aroma a chuti. Poskytují charakter vínům srovnatelný se zráním v dubových sudech, příjemný aromatický profil, senzorickou komplexnost, vyváženost taninů a sladkost na patře.
Návod:
Bílá vína: použijte na začátku primární fermentace pro získání senzorického profilu jako u vín, která zrála v dubovém sudu, podpora a rozvoj ovocných tónů.
Červená vína: pro dosažení zvýšeného sjednocení aromatického charakteru a maximální integrace taninové struktury použijte před malolaktickou fermentací nebo na začátku procesu zrání.
Doporučená teplota pro zrání: minimálně 15 °C, provádějte senzorické hodnocení.
Velice zajímavých výsledků dosáhnete při aplikaci do mladých vín v období zrání.
Doporučení:
Používejte minimálně po dobu 4 měsíců, během vinifikace provádějte senzorické hodnocení.
Dávkování:
0,5-1 deska/hl svěží a odrůdová lehká bílá a růžová vína
1-2 desky/hl plná strukturovaná bílá vína
1-2 desky/hl svěží a ovocná červená vína
2-4 desky/hl strukturovaná červená vína
2-4 desky/hl sladká vína
Skladování:
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Množství
- 1 ks