P00413

20.450 Kč s DPH

ks
CADUS SENSORIEL ACCESS je dřevěný sud na víno vyrobený z francouzského dubu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Objem Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL ACCESS 225 l Na objednávku 20.450 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL ACCESS 228 l Na objednávku 20.450 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL ACCESS 300 l Na objednávku 25.719 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL ACCESS 400 l Na objednávku 28.000 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL ACCESS 500 l Na objednávku 31.973 Kč

O společnosti:

Francouzské bednářství Cadus založené v roce 1996 je rodinnou společností, která zaměstnává 42 bednářů. Bednářství vyrábí francouzské sudy té nejvyšší kvality tradičním způsobem, ze surovin z centrální Francie. Dřevo je do sudů skládáno vždy originálním způsobem, abychom vždy našim zákazníkům nabídli něco víc a to nám umožňuje být na špici ve výrobě dřevěných sudů.

Naše bednářství má vlastní značení sudů, což nám umožňuje odlišit se na trhu a tím být pro naše klienty atraktivní.

Naše společnost podporuje trvalou udržitelnost zdrojů tím, že za každý vyrobený sud naše společnost zasadí jeden francouzský dub a tím umožňujeme obnovu lesů.

SENSORIEL ACCESS má dva hlavní cíle: nabídnout sud, který je vyroben z jemného francouzského dubu za přijatelnou cenu. SENSORIEL ACCESS je v nabídce ve 3 různých kvalitách vyjádřených více či méně typickým francouzským dubovým charakterem sudů tak jak je potřeba.

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.

Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátního koření. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil.
Středně těžké pálení + – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín kdy se silné pálení Integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína.  Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Profil a aroma:

  • podpora aromatického profilu vín
  • struktura a plnost na patře
  • francouzský charakter vín

Doporučení:

  • zrání 3 až 6 měsíců
  • doporučený pro bílá i červená vína

Původ a selekce:

  • vyroben z francouzského dubu z různých oblastí
  • neutralizace nežádoucích organoleptických vlastností díky Cadus procesům
  • přírodní proces zrání a sušení dřeva 30 měsíců
  • pálení M, M+ a M++

Vyšší principy společnosti CADUS:

  • výhradně francouzské dřevo
  • 30 měsíců sušení přírodní cestou
  • toastování řízené časem a teplotou
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks) Hmotnost (kg)
225 francouzský dub 30 22-27 56 69 95 6-8 45
228 francouzský dub 30 27 60 73 88 8 45
300 francouzský dub 30 27 63 75 102 8 55
400 francouzský dub 30 27 71 85 108 8 60
500 francouzský dub 30 27 80 94 108,5 8 85
Jiné velikosti na vyžádání.

Volitelné příslušenství:

  • podstavec
  • degustační ventil
  • teplotní čidlo
  • nerezová dvířka
  • nerezové víko s kvasnou zátkou
  • chlazení (možnost u některých velikostí)
  • standardní povrchová úprava nebo lakování dle velikosti sudu
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Příslušenství společnosti CADUS:

  • export: 6 nebo 8 pozinkovaných obručí
  • Bordeaux ferré: 8 pozinkovaných obručí + 2 dřevěné tyče 48 €
  • Bordeaux Château: 8 pozinkovaných obručí + 4 kaštanové obruče 90 €
  • Bourgogne Bâtard: 6 pozinkovaných obručí + 4 kaštanové obruče 30 €
  • Bourgogne Château: 6 pozinkovaných obručí + 8 kaštanových obručí 60 €
  • černé obruče 30 €
  • toastovaná čela 18 €
  • analýza TCA (na celou objednávku) 72 €
  • laserové logo (pouze při prvním nastavení) 72 €

Dodací podmínky:

Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí odpovídat skutečnému produktu. K dispozici je volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.

Materiál
Francouzský dub
Objem
225 l, 228 l, 300 l, 400 l, 500 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!