P00412-1

29.102 Kč s DPH

Na objednávku

ks
CADUS SENSORIEL CbyCADUS je dřevěný sud na víno vyrobený z francouzského dubu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Objem Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL CbyCADUS - Objem: 225 l 225 l Na objednávku 29.102 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL CbyCADUS - Objem: 225 l 228 l Na objednávku 29.102 Kč

O společnosti:

Francouzské bednářství Cadus založené v roce 1996 je rodinnou společností, která zaměstnává 42 bednářů. Bednářství vyrábí francouzské sudy té nejvyšší kvality tradičním způsobem, ze surovin z centrální Francie. Dřevo je do sudů skládáno vždy originálním způsobem, abychom vždy našim zákazníkům nabídli něco víc a to nám umožňuje být na špici ve výrobě dřevěných sudů.

Naše bednářství má vlastní značení sudů, což nám umožňuje odlišit se na trhu a tím být pro naše klienty atraktivní.

Naše společnost podporuje trvalou udržitelnost zdrojů tím, že za každý vyrobený sud naše společnost zasadí jeden francouzský dub a tím umožňujeme obnovu lesů.

SENSORIEL CbyCADUS
Hlavním cílem každého, kdo se pokusí vyrábět skvělé víno, je uchovat jeho originalitu a „terroir“ charakter, který vytvořila uvolněná energie typická pro danou zemi, krajinu s původní znaky.
SENSORIEL CbyCADUS respektuje a podporuje víno bez ovlivnění jeho charakteru nebo uzavření jeho charakteru a jeho energie. Tento typ sudu představuje velice detailní a profesionální práci mistra bednáře, který se tak nepřímo podílí na výrobě skvělého vína.

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.
Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátního koření. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil.
Středně těžké pálení + – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín kdy se silné pálení Integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína.  Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Profil a aroma:

  • vynikající vlastnosti během zrání struktura a plnost na patře
  • přesně definovaná barevná struktura
  • výrazný aromatický profil
  • struktura plnost v ústech
  • retro-olfaction odhalí potenciál vína v sudu SENSORIEL CbyCADUS

Doporučení:

  • dlouhé zrání minimálně 12 měsíců
  • doporučený pro bílá i červená vína
  • doporučený pro výjimečná vína

Původ a selekce:

  • vyroben z francouzského dubu z různých oblastí s důrazem na teritoriální původ
  • chuťový profil rozvine potenciál a exogenní chutě
  • přírodní proces zrání a sušení dřeva 30 měsíců
  • pálení M, M+ a M++

Vyšší principy společnosti CADUS:

  • výhradně francouzské dřevo
  • 30 měsíců sušení přírodní cestou
  • toastování řízené časem a teplotou
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks Hmotnost (kg)
225 francouzský dub 30 22-27 56 69 95 6-8 45
228 francouzský dub 30 27 60 73 88 8 45
Jiné velikosti na vyžádání.

Volitelné příslušenství:

  • podstavec
  • silikonová zátka
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Příslušenství společnosti CADUS:

  • export: 6 nebo 8 pozinkovaných obručí
  • Bordeaux ferré: 8 pozinkovaných obručí + 2 dřevěné tyče 48 €
  • Bordeaux Château: 8 pozinkovaných obručí + 4 kaštanové obruče 90 €
  • Bourgogne Bâtard: 6 pozinkovaných obručí + 4 kaštanové obruče 30 €
  • Bourgogne Château: 6 pozinkovaných obručí + 8 kaštanových obručí 60 €
  • černé obruče 30 €
  • toastovaná čela 18 €
  • analýza TCA (na celou objednávku) 72 €
  • laserové logo (pouze při prvním nastavení) 72 €

Dodací podmínky:

Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí odpovídat skutečnému produktu. K dispozici je volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.

Materiál
Francouzský dub
Objem
225 l, 228 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!