P00410-5

33.664 Kč s DPH

Na objednávku

ks
CADUS SENSORIEL INTENSE je dřevěný sud na víno vyrobený z francouzského dubu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Objem Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL INTENSE - Objem: 500 l 225 l Na objednávku 22.219 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL INTENSE - Objem: 500 l 228 l Na objednávku 22.219 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL INTENSE - Objem: 500 l 300 l Na objednávku 27.450 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL INTENSE - Objem: 500 l 400 l Na objednávku 29.495 Kč
Dřevěný sud CADUS SENSORIEL INTENSE - Objem: 500 l 500 l Na objednávku 33.664 Kč

O společnosti:

Francouzské bednářství Cadus založené v roce 1996 je rodinnou společností, která zaměstnává 42 bednářů. Bednářství vyrábí francouzské sudy té nejvyšší kvality tradičním způsobem, ze surovin z centrální Francie. Dřevo je do sudů skládáno vždy originálním způsobem, abychom vždy našim zákazníkům nabídli něco víc a to nám umožňuje být na špici ve výrobě dřevěných sudů.

Naše bednářství má vlastní značení sudů, což nám umožňuje odlišit se na trhu a tím být pro naše klienty atraktivní.

Naše společnost podporuje trvalou udržitelnost zdrojů tím, že za každý vyrobený sud naše společnost zasadí jeden francouzský dub a tím umožňujeme obnovu lesů.

SENSORIEL INTENSE je směs „in-house“ specificky vybraného francouzského dubu, který má velice zajímavé organoleptické vlastnosti se silným aromatickým profilem. SENSORIEL INTENSE bude poskytovat aromatický projev od prvních týdnů zrání v sudu. Přirozená stabilizace barvy vína a toustování se jasně ukáže ve víně. Úroveň pálení se zcela zřetelně ukáže v novém sudu.

Toustování při vysokých teplotách způsobuje Maillardovu reakci (název pro neenzymatickou reakci mezi redukujícími sacharidy nebo produkty jejich degradace a aminokyselinami, nebo bílkovinami v potravinách).Při reakci při teplotě kolem 140 až 165 °C dochází ke vzniku důležitých senzoricky aktivních sloučenin, které dodávají výrobkům charakteristické zbarvení, chuť a vůni, která výrazným způsobem ovlivní celkový charakter při zrání vín.

SENSORIEL INTENSE rozvine aromatický výraz, posilující intenzivní strukturovaný dubový charakter a toastové chutě.
SENSORIEL INTENSE má výrazně proaktivní efekt během zrání vín a široký rozsah vůní.

Více energie během toastování poskytuje potřebné makromolekuly pro strukturovanÍ vína.

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.

Středně těžké pálení+ – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Profil a aroma:

  • přesné definování aromatického profilu již v prvních týdnech zrání
  • přírodní stabilizace barvy vína v důsledku výměny makromolekul
  • pálení, které podporuje ovlivnění aroma a struktury vína
  • úroveň pálení podporuje hydrolýzu dřeva
  • Maillardova reakce sladké tóny

Doporučení:

  • organoleptický potenciál
  • bohatý aromatický projev (vanilka)

Původ a selekce:

  • vyroben z francouzského dubu (selekce dřeva)
  • přírodní proces zrání a sušení dřeva 30 měsíců
  • pálení M++

Vyšší principy společnosti CADUS:

  • výhradně francouzské dřevo
  • 30 měsíců sušení přírodní cestou
  • toastování řízené časem a teplotou
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks) Hmotnost (kg)
225 francouzský dub 30 22-27 56 69 95 6-8 45
228 francouzský dub 30 27 60 73 88 8 45
300 francouzský dub 30 27 63 75 102 8 55
400 francouzský dub 30 27 71 85 108 8 60
500 francouzský dub 30 27 80 94 108,5 8 85
Jiné velikosti na vyžádání.

Volitelné příslušenství:

  • podstavec
  • degustační ventil
  • teplotní čidlo
  • nerezová dvířka
  • nerezové víko s kvasnou zátkou
  • chlazení (možnost u některých velikostí)
  • standardní povrchová úprava nebo lakování dle velikosti sudu
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Příslušenství společnosti CADUS:

  • export: 6 nebo 8 pozinkovaných obručí
  • Bordeaux ferré: 8 pozinkovaných obručí + 2 dřevěné tyče 48 €
  • Bordeaux Château: 8 pozinkovaných obručí + 4 kaštanové obruče 90 €
  • Bourgogne Bâtard: 6 pozinkovaných obručí + 4 kaštanové obruče 30 €
  • Bourgogne Château: 6 pozinkovaných obručí + 8 kaštanových obručí 60 €
  • černé obruče 30 €
  • toastovaná čela 18 €
  • analýza TCA (na celou objednávku) 72 €
  • laserové logo (pouze při prvním nastavení) 72 €

Dodací podmínky:

Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí odpovídat skutečnému produktu. K dispozici je volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.

Materiál
Francouzský dub
Objem
225 l, 228 l, 300 l, 400 l, 500 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!