Varianty 4
Objem | Typ | Název | Dostupnost | Cena s DPH | Množství (ks) | ||
---|---|---|---|---|---|---|---|
![]() |
225 l | Bordeaux | Transport | Na dotaz | 29.038,80 Kč | ||
![]() |
225 l | Bordeaux | Transport Thin Stave | Na dotaz | 29.038,80 Kč | ||
![]() |
225 l | Bordeaux | Châtteau Ferre | Na dotaz | 29.643,80 Kč | ||
![]() |
225 l | Bordeaux | Châtteau Tradition | Na dotaz | 30.853,80 Kč | ||
Další |
O společnosti:
Přetrvávající tradice a hodnoty našeho bednářství jsou základním pilířem, který nás zavazuje pokračovat v tradici našich předků ve výrobě dřevěných sudů té nejvyšší kvality. Mezi důležité parametry patří kvalita, odbornost a znalost dané technologie. Naše nároky na kvalitu vstupní suroviny z vysokých francouzských lesů, permanentní kontrola všech výrobních kroků a vlastní systém toastování nám přesně umožňuje přizpůsobit se moderním trendům a požadavkům našich zákazníků v neustálém hledání optimální shody mezi vínem a sudem.
Naslouchání a odhodlanost poskytovat nejlepší služby umožňuje bednářství Aquitaine nabízet svým zákazníkům vysoce kvalitní sudy, které přesně splňují jejich očekávání a jejich kritéria. Bednářství Aquitaine si vybírá dřevo z nejprestižnějších francouzských lesů, které je známé jemností a strukturou letorostů. Díky své zkušenosti ve znalosti lesů a odbornosti společnost Aquitaine vyrábí dřevěné sudy v 6 různých profilech toastování dle požadavků klientů.
Na základě poznání kvality a životního prostředí společnost zavedla systém HAACP a dřevo nakupuje pouze v systému PEFC pro zajištění rovnováhy a udržitelných zdrojů dřeva. Bednářství úzce spolupracuje s renomovanou a nezávislou laboratoří pro více komplexní analýzu dřeva, aby se zabránilo jakémukoliv riziku kontaminace a řádnému zajištění norem stanovených v příručce „le guide de bonne practiques de la tonnellerie“.
Grâce: sud je vyroben z ručně vybraných dřevěných latí s jemným zrnem (letorostem) přinášejícím vínu komplexní a dobře vyvážený aromatický profil se zvýrazněním struktury a zachováním ovocitosti. Doporučený pro plná červená i bílá vína.
Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.
Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:
vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…
Specifikace produktu a toastování:
- francouzský dub
- velmi jemné zrno (1,5-2 mm)
- 6 druhů pálení
Objem (l) | Název | Materiál | Doba sušení (měsíců) | Síla materiálu (mm) | Průměr čela (cm) | Průměr střed (cm) | Výška (cm) | Počet obručí (ks) | Hmotnost (kg) |
225 | Transport | francouzský dub | 24 | 27 | 56 | 70 | 95 | 6 | 50 |
225 | Transport ThinStave | francouzský dub | 24 | 22 | 56 | 70 | 95 | 6 | 45 |
225 | Châtteau Ferre | francouzský dub | 24 | 22 | 56 | 70 | 95 | 8 | 45 |
225 | Châtteau Tradition | francouzský dub | 24 | 22 | 56 | 70 | 95 | 8 | 45 |
Volitelné příslušenství:
- silikonová zátka
- možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
- a další…
Před prvním použitím:
- sud naplňte 15 - 20 l horké vody (60 - 80 °C) a promíchejte
- sud důkladně zavodněte
- sud naplněný vodou nechte stát na každém čele minimálně 2 hodiny
- následně vodu vylejte
- sud naplňte 15 - 20 l studené vody (15 – 20 °C)
- sud důkladně zavodněte
- sud naplněný vodou nechte stát na každém čele minimálně 12 hodiny
- následně vodu vylejte
Jedním z hlavních cílů certifikace lesů systémem PEFC je zachování lesů a jejich rozšiřování, abychom my i generace budoucí mohli využívat environmentálních, sociálních a ekonomických přínosů, které lesy nabízejí se zachováním zodpovědného přístupu k lesním ekosystémům a respektu k přírodě.
PEFC prostřednictvím podpory trvale udržitelného hospodaření v lesích zabezpečuje v celém dodavatelském řetězci lesních produktů, že dřevo a produkty lesa jsou produkovány za dodržování nejvyšších ekologických, sociálních a etických standardů. Díky značce PEFC dokáží zákazníci a spotřebitelé identifikovat výrobky z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.
Systém kontroly HACCAP: společnost Tonnellerie d’Aquitaine pracuje v systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points, HACCP), který je jedním ze základních nástrojů, jak účinně předcházet rizikům ohrožující bezpečnost při výrobě.
Vytvoření a zavedení systému HACCP je vyžadováno na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně. Tento systém je určen pro všechny podniky zajišťující výrobu, zpracování a distribuci a také pro podniky, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují (zemědělství, výroba obalů apod.). Certifikace systému HACCP je prokazatelným potvrzením funkčnosti a efektivity zavedeného systému HACCP.
Systém garance sušení „AIR-DRIED“ minimálně 24 měsíců: tonnellerie d'Aquitaine využívá interní systém sušení dřeva pouze v přirozených podmínkách po dobu 24 až 36 měsíců na základě požadované selekce dřeva. Vlastní prostor tak poskytuje společnosti plnou kontrolu nad kvalitou a původem dřeva.
Produktová řada: třídění dřeva podle oblastí a zrnitosti a ruční výběr dýh je velice důležitý aspekt pro výrobu sudů.Tonnellerie d'Aquitaine vyrábí sudy podle oblastí a zrnitosti s důrazem na respektování elegance, plnosti a aromatické komplexnosti.
Dodací podmínky:
Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.
Ostatní:
- Materiál
- Francouzský dub
- Objem
- 225 l
- Tvar
- Kulatý