DA010

29.103 Kč s DPH

ks
D'AQUITAINE GRÂCE puncheons je dřevěný sud na víno vyrobený z francouzského dubu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Objem Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Dřevěný sud D'AQUITAINE GRÂCE puncheons velmi jemné zrno 300 l Na objednávku 29.103 Kč
Dřevěný sud D'AQUITAINE GRÂCE puncheons velmi jemné zrno 400 l Na objednávku 36.378 Kč
Dřevěný sud D'AQUITAINE GRÂCE puncheons velmi jemné zrno 500 l Na objednávku 41.491 Kč

O společnosti:

Bednářství Aquitaine se nachází v samém srdci jižních vinic Francie ve městě Bordeaux.

Přetrvávající tradice a hodnoty našeho bednářství jsou základním pilířem, který nás zavazuje pokračovat v tradici našich předků ve výrobě dřevěných sudů té nejvyšší kvality. Mezi důležité parametry patří kvalita, odbornost a znalost dané technologie. Naše nároky na kvalitu vstupní suroviny z vysokých francouzských lesů, permanentní kontrola všech výrobních kroků a vlastní systém toastování nám přesně umožňuje přizpůsobit se moderním trendům a požadavkům našich zákazníků v neustálém hledání optimální shody mezi vínem a sudem.

Naslouchání a odhodlanost poskytovat nejlepší služby umožňuje bednářství Aquitaine nabízet svým zákazníkům vysoce kvalitní sudy, které přesně splňují jejich očekávání a jejich kritéria. Bednářství Aquitaine si vybírá dřevo z nejprestižnějších francouzských lesů, které je známé jemností a strukturou letorostů. Díky své zkušenosti ve znalosti lesů a odbornosti společnost Aquitaine vyrábí dřevěné sudy v 6 různých profilech toastování dle požadavků klientů.

Na základě poznání kvality a životního prostředí společnost zavedla systém HAACP a dřevo nakupuje pouze v systému PEFC pro zajištění rovnováhy a udržitelných zdrojů dřeva. Bednářství úzce spolupracuje s renomovanou a nezávislou laboratoří pro více komplexní analýzu dřeva, aby se zabránilo jakémukoliv riziku kontaminace a řádnému zajištění norem stanovených v příručce „le guide de bonne practiques de la tonnellerie“.

Grâce: sud je vyroben z ručně vybraných dřevěných latí s jemným zrnem (letorostem) přinášejícím vínu komplexní a dobře vyvážený aromatický profil se zvýrazněním struktury a zachováním ovocitosti. Doporučený pro plná červená i bílá vína.

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.

Lehké pálení – je určeno pro bílá plná vína u kterých chceme rozvinout ovocný charakter a získat kulatost s respektováním odrůdového a minerálního charakteru.
Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátním kořením. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako u středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil.
Středně těžké pálení + – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín, kdy se silné pálení integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína. Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Specifikace produktu a toastování:

  • francouzský dub
  • velmi jemné zrno (1,5-2 mm)
  • 6 druhů pálení
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks) Hmotnost (kg)
300 francouzský dub 24 27 62 78 102 6 80
400 francouzský dub 24 27 72 87 105 8 80
500 francouzský dub 24 27 82 93 110 8 98
Jiné velikosti na dotaz.

Volitelné příslušenství:

  • podstavec
  • degustační ventil
  • teplotní čidlo
  • nerezová dvířka
  • fermentační síta pouze big
  • nerezové víko s kvasnou zátkou
  • chlazení (možnost u některých velikostí)
  • standardní povrchová úprava nebo lakování dle velikosti sudu
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Před prvním použitím:

Horká voda
  • sud naplňte 15 - 20 l horké vody (60 - 80 °C) a promíchejte
  • sud důkladně zavodněte
  • sud naplněný vodou nechte stát na každém čele minimálně 2 hodiny
  • následně vodu vylejte
Studená voda
  • sud naplňte 15 - 20 l studené vody (15 – 20 °C)
  • sud důkladně zavodněte
  • sud naplněný vodou nechte stát na každém čele minimálně 12 hodiny
  • následně vodu vylejte

Cetrifikace PEFC: společnost Tonnellerie d’Aquitaine nakupuje dřevo dle systému PEFC, který je celosvětově nejrozšířenější systém certifikace lesů. Standardy hospodaření v lesích podle systému PEFC se snaží změnit způsob, jakým jsou lesy spravovány na lokální i globální úrovni.

Jedním z hlavních cílů certifikace lesů systémem PEFC je zachování lesů a jejich rozšiřování, abychom my i generace budoucí mohli využívat environmentálních, sociálních a ekonomických přínosů, které lesy nabízejí se zachováním zodpovědného přístupu k lesním ekosystémům a respektu k přírodě.

PEFC prostřednictvím podpory trvale udržitelného hospodaření v lesích zabezpečuje v celém dodavatelském řetězci lesních produktů, že dřevo a produkty lesa jsou produkovány za dodržování nejvyšších ekologických, sociálních a etických standardů. Díky značce PEFC dokáží zákazníci a spotřebitelé identifikovat výrobky z lesů obhospodařovaných trvale udržitelným způsobem.

Systém kontroly HACCAP: společnost Tonnellerie d’Aquitaine pracuje v systému analýzy rizika a stanovení kritických kontrolních bodů (Hazard Analysis and Critical Control Points, HACCP), který je jedním ze základních nástrojů, jak účinně předcházet rizikům ohrožující bezpečnost při výrobě.

Vytvoření a zavedení systému HACCP je vyžadováno na základě Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 ze dne 29. dubna 2004 o hygieně. Tento systém je určen pro všechny podniky zajišťující výrobu, zpracování a distribuci a také pro podniky, které svými produkty do potravinového řetězce vstupují (zemědělství, výroba obalů apod.). Certifikace systému HACCP je prokazatelným potvrzením funkčnosti a efektivity zavedeného systému HACCP.

Systém garance sušení „AIR-DRIED“ minimálně 24 měsíců: tonnellerie d'Aquitaine využívá interní systém sušení dřeva pouze v přirozených podmínkách po dobu 24 až 36 měsíců na základě požadované selekce dřeva. Vlastní prostor tak poskytuje společnosti plnou kontrolu nad kvalitou a původem dřeva. 

Produktová řada: třídění dřeva podle oblastí a zrnitosti a ruční výběr dýh je velice důležitý aspekt pro výrobu sudů.Tonnellerie d'Aquitaine vyrábí sudy podle oblastí a zrnitosti s důrazem na respektování elegance, plnosti a aromatické komplexnosti.

Dodací podmínky:

Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu. K sudu je k dispozici volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.
Materiál
Francouzský dub
Objem
300 l, 400 l, 500 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!