O společnosti:
Maďarské bednářství Kalla je uznáváno pro svoji kvalitu výrobku po celé Evropě. Naše bednářství má více jak stoletou tradici, která nás zavazuje k inovacím a neustálému hledání nových možností při výrobě dřevěných sudů, které vyrábíme z maďarského dubu a akátu. V současné době zaměstnáváme 20 bednářských mistrů. Sudy vyrábíme tradiční řemeslnou výrobou.
Bednářství se rozkládá na ploše 1 500 m2 a to včetně skladovacích a sušících ploch. Dřevo se suší pouze přirozenou cestou, aby byla zachována vysoká kvalita výsledného produktu.
Naše výrobky jsou známé ve většině evropských destinací a v současné době exportujeme i do Spojených států a Austrálie.
Jsme tým odborníků s více než sedmdesátiletou praxí v oblasti bednářství. Naši odborníci poskytují řešení pro širokou škálu našich výrobků.
Vyvážíme do více než 40 zemí.
Vyrábíme sudy od 3-10 000 litrů.
Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.
Lehké pálení – je určeno pro bílá plná vína u kterých chceme rozvinout ovocný charakter a získat kulatost s respektováním odrůdového a minerálního charakteru.
Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátním kořením. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako u středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil.
Těžké pálení – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín kdy se silné pálení integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína. Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.
Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:
Vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow...
Specifikace produktu a toastování:
- Oválný sud
- Maďarský dub
- 4 druhy pálení
Jiné velikosti na dotaz.
Volitelné příslušenství:
- Podstavec
- Degustační ventil
- Teplotní čidlo
- Nerezová dvířka
- Fermentační síta pouze big
- Nerezové víko s kvasnou zátkou
- Chlazení (možnost u některých velikostí)
- Standardní povrchová úprava nebo lakování dle velikosti sudu
- Možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
- a další…
Dodací podmínky:
Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu. K sudu je k dispozici volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.