P00750

41.139 Kč s DPH

ks
SURTEP BORDEAUX CHATEAU TRADITION BioOAK je dřevěný sud na víno vyrobený z francouzského dubu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

O společnosti:

V roce 2005 založil Thomas Moussie společnost SURTEP. Své odborné a obchodní znalosti týkající se sudů rozvíjel v řadě evropských zemích (Francie, Španělsko, Itálie...), Jižní Amerika (Argentina, Chile, Brazílie...) a Austrállie.

Podle největších enologů je "sud hlavním produktem v procesu výroby velkých a prémiových vín".

Společnost SURTEP vyrábí sudy výhradně na zakázku tak, jak si každý zákazník vybere na základě svých technických parametrů.

Certifikace Bureau Veritas garantuje všem našim zákazníkům původ dubového dřeva, které používáme k výrobě sudů (100% francouzský dub z centrální Francie, 100% americký dub z Missouri, 100% východní dub z Rumunska). Díky certifikaci společnosti Bureau Veritas garantujeme našim zákazníkům dobu a způsob sušení dubů, které používáme při výrobě sudů SURTEP. 100% přirozené sušení po dobu minimálně 24 měsíců.

Vhodný výběr zrnitosti dřeva:           

  • velmi jemné zrno od  0,1 do 1 mm
  • extra jemné od 0,5 do 1,5 mm
  • jemné od 1,5 do  2 mm
  • střední zrno od 2 do 3 mm

Toastování se provádí ve 3 úrovních.

S těmito různými typy pálení se snažíme uspokojit potřeby každého zákazníka. Je velmi důležité zdůraznit, že všechny tyto styly pálení mají společný charakter z důrazem na aromatický  profil budoucího vína. 
  • smyslnost: aromatická složitost s velkým respektem k vínu
  • elegance: minerálnost, jemnost, elegance a barel představují potenciál vína
  • složitost: zvýšení ovoce přítomného ve víně
Tento systém je velmi technicky náročný a vyžaduje osobní přístup ke každé pracovní operaci. 
Všechny tyto procesy jsou ověřeny ochutnávkami prováděnými u zákazníků společnosti SURTEP.
SURTEP vyrábí sudy v objemu: 225 l, 228 l, 300 l, 400 l, 500 l a 600 l.

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti. 

Lehké pálení – je určeno pro bílá plná vína u kterých chceme rozvinout ovocný charakter a získat kulatost s respektováním odrůdového a minerálního charakteru.
Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátním kořením. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako u středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil. 
Těžké pálení – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín kdy se silné pálení integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína. Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Specifikace produktu a toastování:

  • kulatý sud
  • francouský dub
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks)
225  francouzský dub 24           

Volitelné příslušenství:

  • silikonová zátka
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Dodací podmínky:

Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Dopravné bude účtováno dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu. K sudu je k dispozici volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.

Materiál
Francouzský dub
Objem
225 l, 228 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!