VA0012

35.474 Kč s DPH

ks
VAL DE LOIRE BIG SIZE je dřevěný sud na víno vyrobený z akátu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Objem Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE 300 l Na objednávku 35.474 Kč
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE 400 l Na objednávku 39.091 Kč
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE 500 l Na objednávku 46.681 Kč

O společnosti:

 

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti.

Lehké pálení – je určeno pro bílá plná vína u kterých chceme rozvinout ovocný charakter a získat kulatost s respektováním odrůdového a minerálního charakteru.
Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátním kořením. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako u středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil. 
Těžké pálení – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín kdy se silné pálení integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína. Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Specifikace produktu a toastování:

  • kulatý sud
  • akát
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks) Hmotnost (kg)
300 akát 18-24 27 65 78 100 6 58
400 akát 18-24 27 70 87 105 6-8 71
500 akát 18-24 27 77 92 110 8 82

Volitelné příslušenství:

  • podstavec
  • degustační ventil
  • teplotní čidlo
  • nerezová dvířka
  • nerezové víko s kvasnou zátkou
  • chlazení (možnost u některých velikostí)
  • standardní povrchová úprava nebo lakování dle velikosti sudu
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Dodací podmínky:

Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Cena za dopravu bude účtována dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí odpovídat skutečnému produktu. K dispozici je volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.

Materiál
Francouzský dub
Objem
300 l, 400 l, 500 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!