VA0009-1

42.953,80 Kč s DPH

Na objednávku

ks
VAL DE LOIRE BIG SIZE PUNCHEONS je dřevěný sud na víno vyrobený z francouzského dubu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Objem Síla materiálu Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE PUNCHEONS - Objem: 300 l, Síla materiálu: 27 mm 300 l 27 mm Na objednávku 42.953,80 Kč
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE PUNCHEONS - Objem: 300 l, Síla materiálu: 27 mm 400 l 27 mm Na objednávku 48.035,80 Kč
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE PUNCHEONS - Objem: 300 l, Síla materiálu: 27 mm 500 l 27 mm Na objednávku 55.174,80 Kč
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE PUNCHEONS - Objem: 300 l, Síla materiálu: 27 mm 500 l 45 mm Na objednávku 67.274,80 Kč
Dřevěný sud VAL DE LOIRE BIG SIZE PUNCHEONS - Objem: 300 l, Síla materiálu: 27 mm 600 l 45 mm Na objednávku 78.164,80 Kč

O společnosti:

Val de Loire Cooperage se nachází v samém srdci Francie u Mont-Pres-Chambord v údolí Loiry.

Společnost založená v roce 1927 si vybudovala dobrou pověst pro výrobu kvalitních dubových sudů v důsledku pečlivé pozornosti, kterou jejich Master Cooper věnuje všem aspektům výroby sudů.

Nakupuje se pouze dub pečlivě vybraný výhradně z lesů centrální Francie. Vybraný dub musí být tmavě růžové barvy a stejně tak musí mít jasně definovanou aromatickou intenzitu.

Právě tento odstín barvy a přítomnost této aromatické intenzity pomáhá vytvořit synergii, která je začleněna do programu toustování a dodává barelům vlastnosti, které přímo ovlivňují výsledný charakter s následnou strukturou vín produkovaných zákazníky. 

Společnost se může pochlubit širokou zákaznickou základnou, která zahrnuje mnoho známých producentů vína ve Francii, přičemž každý producent oceňuje jednak kvalitu sudů, tak i pozornost, která je věnována při řešení každých individuálních požadavků zákazníků.

Program toustování

Val de Loire Barrels jsou považovány za velmi elegantní sudy s dlouhou a strukturovanou chutí a ovocným aroma. Mistr Cooper Blanchard má mnohaleté zkušenosti, a tak vyrábí pomocí svých malých triků a technik.

Val de Loire Barrels používá dvě techniky toustování: Burgundskou a Bordeaux. Obě tyto techniky jsou dispozici v light, mediu medium+ a heavy toustování. Dále klient může mít pálená včetně etra dlouhého XL toastování.

Mistr Blanchard doporučuje Burgundské toastování pro všechna vína, kde je třeba pracovat na struktuře při zachování ovocného charakteru:

Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier a většině bílých odrůd a také u modrých odrůd jako je Rulandské modré, Cabernet Franc, Grenache, Mourvèdre a Carignan, kde poskytuje velmi dobrou složitost a aromatickou intenzitu, hodně ovocného charakteru, jemnost, větší objem v ústech a dobrou strukturu, s dlouhou délkou.

Bordeaux toustování je doporučeno pro vína s vysokým obsahem alkoholu, která vyžadují synergii nebo mineralitu, jako jsou Cabernet Sauvignon, Syrah a Zinfandel, kde poskytuje vyšší aromatickou složitost V chuti dominují chutě po ovoci v kombinací s toustové tóny (podle pálení i dominantním).

Aromatické toastování je nedílnou součástí výroby kvalitních sudů. Je nezbytné, aby tato fáze byla plně kontrolována a tím se dosáhlo harmonického vývoje aroma se zachováním dobré struktury a sladkosti. 

Lehké pálení – je určeno pro bílá plná vína u kterých chceme rozvinout ovocný charakter a získat kulatost s respektováním odrůdového a minerálního charakteru.
Střední pálení – u většiny vín rozvineme lehké kouřové a vanilkové aroma s vůni čerstvého chleba a karamelu v kombinaci s kandovaným ovocem a delikátním kořením. Pálení poskytuje vyrovnaný aromatický profil mezi sudem a vínem. Celkový charakter vína je následně jemnější s příjemným taninovým profilem.
Středně těžké pálení – větší hloubka toastování přináší kulaté příchutě jako je intenzivní vanilkový lusk, hořká čokoláda a moka, koření v kombinaci s integrovanými dubovými taniny. Stejně jako u středního pálení je toto toastování ideální pro plnější a více aromatická bílá i červená vína a všude tam kde chceme, aby víno ukázalo své bohatství a zároveň dokázalo přijmout vyvážený taninový profil. 
Těžké pálení – má velký vliv na víno v prvních měsících zrání. Dlouhé zrání (12 měsíců +) je důležité u vysoce strukturovaných červených vín kdy se silné pálení integruje s vínem v průběhu času. Silné pálení zároveň dobře stabilizuje vinné antokyany a je doporučeno pro plná a extraktivní vína. Charakterem jsou potom vína s aroma černého pepře, kouřových tónů, hořké čokolády a kávy espresso.

Druhy aromatických látek dřevěných sudů podle toastování:

vanilka, vanilkový lusk, karamel, tmavá čokoláda, mléčná čokoláda, kakao, toast, káva, moka, toffifee, opékané mandle, pražené ořechy, skořice, kardamom, máslovka, hřebíček, koření, kouř, kokosový ořech, francouzská vanilka, hnědý cukr, muškátový oříšek, med, pečený chléb, smetana, bílá čokoláda, lískový oříšek, espreso, pražená kávová zrna, opékané marshmallow…

Specifikace produktu a toastování:

  • kulatý sud
  • francouzský dub
Objem (l) Materiál Doba sušení (měsíců) Síla materiálu (mm) Průměr čela (cm) Průměr střed (cm) Výška (cm) Počet obručí (ks) Hmotnost (kg)
300 francouzský dub 24 27 65 78 100 6 58
400 francouzský dub 24 27 70 87 105 6-8 71
500 francouzský dub 24 27 77 92 110 8 82
500 francouzský dub 24 45 77 92 110 8 82
600 francouzský dub 24 45          

Volitelné příslušenství:

  • silikonová zátka
  • možnost vypálení loga společnosti, názvu, pořadového čísla
  • a další…

Dodací podmínky:

Ceny jsou uvedeny bez nákladů na dopravu od dodavatele. Dopravné bude účtováno dle skutečných nákladů.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu. K sudu je k dispozici volitelné příslušenství, které Vám ochotně naceníme, toto příslušenství není standardní součástí dřevěného sudu.

Materiál
Francouzský dub
Objem
300 l, 400 l, 500 l, 600 l
Tvar
Kulatý
Kontaktujte nás!