Složení:
Koncentrovaný pektolytický enzym, vyrobený z vybraných kmenů Aspergillus niger.
Popis:
NATUZYM CLAR je enzym speciálně vyvinutý pro statické odkalení nebo flotaci a maceraci slupky. Zvyšuje podíl čistého moštu. Optimální čistota moštu se pohybuje v rozmezí 50-200 NTU. Pro měření optimálních hodnot NTU použijte turbidimetr. Přípravek obsahuje různé aktivity: β-glukosidázu, pektinlyázu, polygalakturonázu, arabanázu a pektinesterázu. Aplikujte do samotoku moštu bílého i růžového vína a do rmutu bílých vín. Enzym neobsahuje cinnamyl-esterázu.
Návod:
Rozpusťte požadované množství minimálně v 5násobném množství vody a následně aplikujte do celého objemu.
Dávkování:
2-3 g/hl po odkalení moštů, čas 8-12 hodin při teplotě 20 °C
2-3 g/hl flotace, čas 1-2 hodina při teplotě 20 °C
2-4 g/100 kg macerace slupky, čas 2 hodiny při teplotě 10-15 °C
Při aplikaci je potřeba brát zřetel na teplotu moštu. Se vzrůstající teplotou aktivita enzymu stoupá.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 500 g