Složení:
Koncentrovaný pektolytický enzym vyrobený z vybraných kmenů Aspergillus niger.
Popis:
NATUZYM WM je enzym podporující uchování aromatických esterů. Obsahuje různé aktivity: β-glukosidázu, pektinlyázu, polygalakturonázu, arabanázu a pektinesterázu. Lze ho použít pro maceraci barvy a extrakce aroma při chladné fermentaci v červeném rmutu. Produkt je doporučen pro statické odkalení. Zvyšuje podíl čistého moštu. Optimální čistota moštu se pohybuje v rozmezí 50-200 NTU. Pro měření optimálních hodnot NTU použijte turbidimetr. Aplikujte do samotoku moštu bílého i růžového vína. Enzym neobsahuje cinnamyl-esterázu.
Návod:
Rozpusťte požadované množství minimálně v 5násobném množství vody a následně aplikujte do celého objemu.
Dávkování:
2-3 g/hl, čas 8-12 hodin, teplota 5-10 °C mošty bílých vín
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na nežádoucí aroma.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Hmotnost
- 500 g