ER0042

5.125 Kč s DPH

ks
TRENOLIN FASTFLOW je kapalný, vysoce aktivní speciální enzym pro intenzivní rozklad pektinu ve rmutu i moštu u odrůd bohatých na pektin. Pro zvýšení filtračního výkonu u bílých a červených mladých vín díky rozkladu rozvětveného zbytkového pektinu. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Enzym TRENOLIN FASTFLOW 1 kg Skladem 5.125 Kč

Složení:

Enzym bohatý na pektin.

Popis:

TRENOLIN FASTFLOW je kapalný, vysoce aktivní speciální enzym pro intenzivní rozklad pektinu ve rmutu i moštu u odrůd bohatých na pektin. Pro zvýšení filtračního výkonu u bílých a červených mladých vín díky rozkladu rozvětveného zbytkového pektinu. Moderní, enzymatická aktivita štěpící pektin, jako je arabinogalaktan-II-hydroláza(ag -II-hydroláza), urychluje účinek klasických pektináz. TRENOLIN FASTFLOWv je bez depsidázy. V důsledku vylepšení lisování, velmi dobrá účinnost také za nízkých teplot pomocí dodatečné úpravy inovativní Erbslöh- studenou pektinázou. Cílený rozklad rozvětvených částí v pektinu pro efektivní pektinovou hydrolýzu v moště, proto rychlejší ztráta kapacity vázané vody pektinu, rychlé snížení viskozity a podpora čištění moštu. Lepší čiřicí účinek ošetřujících přípravků Seporit PORE-TEC, IsingClair-Hausenpaste a Blankasit /Klar-Sol Super při sedimentačním a flotačním způsobu díky redukci neutrálních pektinových frakcí. Zvýšení filtračního výkonu u bílých mladých vín z révových odrůd bohatých na pektiny. Zvýšení filtračního výkonu u červených mladých vín všeobecně díky pokračujícímu rozkladu a tím minimalizace velikosti molekul zbytkového pektinu.

Návod:

Pektin z hroznů je zejména bohatý na postranní řetězec arabinogalaktan-II v Hairy regions. Protože je pektin z hroznů obtížněji odbouratelný než pektiny z jiných druhů ovoce, zůstává více nerozložený, rozvětvený zbytek pektinu ve rmutu, moštu a víně. To způsobuje vyšší zatížení koloidy a viskozitu, která se negativně projevuje na vylisování, čištění a filtraci. Obzvláště zřetelně se to projevuje u odrůd bohatých na pektin, jako např. Sylvánské a Tramín, ale také u všech odrůd červených vín. To je známé především u značně horší filtrace červených vín ve srovnání s bílými víny. TRENOLIN FASTFLOW je speciální enzym pro zesílenou hydrolýzu rozvětveného bočního řetězce arabinogalaktanu-II hroznového pektinu, který je dodatečně upraven s inovativní chladnou pektinázou z Erbslöhu. Díky této úpravě je možné efektivní štěpení pektinu v teplotním rozsahu již mezi 5 °C a 10 °C. TRENOLIN FASTFLOW se také používá velmi efektivně i při vyšších teplotách

Dávkování:

Lisování 6-10 ml/ 100 kg 2-4 hodiny (doba reakce při 15 °C)
Čištění 4-8 ml/ 100 kg 4-8 hodin (doba reakce při 15 °C)
Filtrace 3-6 ml/ 100 kg 2-5 dní (doba reakce při 15 °C)

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Pro další použití otevřený produkt důkladně uzavřete. Chraňte před slunečním zářením.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Kontaktujte nás!