Jedná se o prémiový výrobek, 100% přírodní, vyráběný z kůry kontrolovaných korkových dubů zajišťující prvotřídní kvalitu, tvarovou pružnost a senzorickou stálost. Základem jeho jedinečné funkce zátky na víno jsou tři vlastnosti: pružnost, stlačitelnost a nepropustnost. Žádný jiný materiál nemá kapacitu umožňující adekvátní výměnu vzduchu mezi lahví a vnějším prostředím ve prospěch zušlechťování vín. Jedná se o produkt z kategorie "excelence", který je nepostradatelný při lahvování tichých vín.
Doporučení pro skladování:
- Doporučené použití korkových zátek do maximálně 6 měsíců po dodání
- Korkové zátky musí být skladovány na místech:
- čistých, větraných a bez zápachu
- které jsou při teplotě 15 až 25 °C
- které mají relativní vlhkost 50% až 65% (nad 65% existuje riziko nevratné mikrobiologické změny)
Pravidla, která je třeba dodržovat při plnění do lahví:
- Používejte standardní lahve
- Pravidelné kontroly čelistí, uzavíracích čelistí, které musí být vždy čisté a nesmí se otírat (způsobuje praskliny v uzávěru)
- Okolní teplota v době plnění do lahví by měla být 15 °C - 25 °C
- Plnění do lahví ve vakuu nebo s CO2
- Respektujte jmenovitou hladinu naplnění lahví
- Zařízení čistěte každý den před a po plnění do lahví
- Nestlačujte zátku pod 2/3 jejího průměru (způsobí to změny struktury, špatné zotavení a netěsnosti)
- Uzávěr musí být ve fázi s hrdlem lahve ± 0,5 mm
- Lahve by neměly být umístěny do vodorovné polohy bezprostředně po plnění do lahví. Doba ve svislé poloze by měla být nejméně 3 minuty, aby vršek zátky získala svůj tvar a zajistila tak účinné uzavření
- Skladování a přeprava produktu v souladu s regulačními normami
Dodací podmínky:
Dodací doba je ovlivněna kupní smlouvou, specifikací objednávky a sezónností produktu. Mnimální objednávka je 5 000 ks. Je možné objednat pouze celé balení.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
- Množství
- 1 ks