FE14

961 Kč s DPH

ks
CK 102 jsou kvasinky, které byly selektovány na odrůdě Sauvignon pro svoji schopnost zvýšit aromatický profil bílých vín. Teplota kvašení 10-12 °C, tropické aroma, jako je mango a ananas. Teplota kvašení 16-18 °C, citrusové aroma, jako je grapefruit. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky CK S102 500 g Skladem 961 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:

Kvasinky CK 102 byly selektovány na odrůdě Sauvignon pro svoji schopnost zvýšit aromatický profil bílých vín. Jsou ideální pro bílá a růžová vína. Mají vysoký killer faktor, dobře fermentují od 8 °C. Fermentují i mošty se zákalem pod 50 NTU. Mají vysokou produkci aromatických esterů. Teplota kvašení 10-12 °C, tropické aroma, jako je mango a ananas. Teplota kvašení 16-18 °C, citrusové aroma, jako je grapefruit. Kvasinky mají vysoký požadavek na výživu, asimilační dusík 150-180 mg/l moštu. Aby se zabránilo riziku organoleptických chyb, aplikujte minimálně 2x dusíkaté látky (20 g/hl DAP + 20 g/hl BIOFERM po 24 hodinách po naočkování a 20 g/hl DAP nebo BIOFERM v polovině fermentace. Nepoužívejte do moštu, kde byly hrozny nedávno ošetřeny postřikem na bázi mědi a síry.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Kontaktujte nás!