Popis: CX MANNO PLUS je polysacharid rostlinného původu extrahovaný z vitis vinifera. Umožňuje zvýšit kvalitní chuť a aromatickou složitost ošetřených vín.
Kód produktu: P00402
Výrobce: CORIMPEX
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus.
FRUITECH B27 jsou kvasinky pro moderní a elegantní vína, selektované pro vysokou produkci těkavých aromatických látek, určená pro strukturovaná ovocná vína s jemnou kyselinkou. Kvasinky jsou exkluzivní kmen pro výrobu růžových a červených vín typu „frizzante“, vhodné pro výrobu šumivých vín metodou „Charmat“ a vína s intenzivní chutí a vůní po ovoci (červené a černé). Optimální teplota kvašení je 14-30 °C (řízené kvašení). Nejlepší ovocný profil produkují kvasinky pří zákalu 50-100 NTU jednotek. Glycerol 10-12 g/l. Kvasinky mají vysokou toleranci na alkohol, mají dobrou odolnost vůči SO2.
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
15-25 g/hl mošty, rmuty
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.