P00055

699 Kč s DPH

Skladem

ks
FRUITECH B27 selektované kvasinky pro moderní a elegantní vína. Jsou exkluzivní kmen pro výrobu růžových a červených vín typu „frizzante“, vhodné pro výrobu šumivých vín metodou „Charmat“ a vína s intenzivní chutí a vůní po ovoci (červené a černé).
Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus.

Popis:

FRUITECH B27 jsou kvasinky pro moderní a elegantní vína, selektované pro vysokou produkci těkavých aromatických látek, určená pro strukturovaná ovocná vína s jemnou kyselinkou. Kvasinky jsou exkluzivní kmen pro výrobu růžových a červených vín typu „frizzante“, vhodné pro výrobu šumivých vín metodou „Charmat“ a vína s intenzivní chutí a vůní po ovoci (červené a černé). Optimální teplota kvašení je 14-30 °C (řízené kvašení). Nejlepší ovocný profil produkují kvasinky pří zákalu 50-100 NTU jednotek. Glycerol 10-12 g/l. Kvasinky mají vysokou toleranci na alkohol, mají dobrou odolnost vůči SO2.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

15-25 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!