FE08

804 Kč s DPH

ks
HD S135 jsou kvasinky pro velká červená vína. Doporučují se pro fermentaci červených vín, jejichž síla je spojena s hladkým profilem. Tento kmen velmi dobře uvolňuje vinné polyfenoly. Má schopnost produkovat vína s dobře vyváženou strukturou. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky HD S135 500 g Skladem 804 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus.

Popis:

HD S135 jsou kvasinky, které vznikají z hybridizace dvou kmenů Lesaffre s cílem spojit své nejlepší vlastnosti polyfenolů a odolnost v obtížných podmínkách kvašení pro zrající červená vína s ovocným charakterem. Mají rychlý start fermentace. Doporučují se pro fermentaci červených vín, jejichž síla je spojena s hladkým profilem. Tento kmen velmi dobře uvolňuje vinné polyfenoly, ale má schopnost produkovat vína s dobře vyváženou strukturou. Kvasinky podporují produkci ovocných červených vín, spíše orientovaných na zralá v chuti ovoce. Mají neutrální killer faktor.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Kontaktujte nás!