FE12

804 Kč s DPH

ks
HD S62 jsou kvasinky určeny pro velká a prémiová červená vína. Jsou charakteristické silnou spotřebou kyseliny jablečné a dobrou asimilací fruktózy. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky HD S62 500 g Skladem 804 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. bayanus.

Popis:

HD S62 kvasinky pochází z hybridizace dvou kmenů Lesaffre za účelem spojit jejich nejlepší vlastnosti. Cílem byla kvasinka pro velká a prémiová červená vína s vysokou extrakcí polyfenolů a dobrou odolností vůči fermentačnímu prostředí. Kvasinky mají vysokou toleranci na alkohol a vysokou fermentační kinetiku. Jsou charakteristické silnou spotřebou kyseliny jablečné a dobrou asimilací fruktózy. Mají velmi vysokou výtěžnost polyfenolů. Stabilizují barviva a mají dobrou reaktivitu s taniny.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Kontaktujte nás!