ES04

1.628 Kč s DPH

Skladem

ks
MICROTECH M57 jsou selektované kvasinky určené pro výrobu bílých aromatických vín. Produkují významné množství esterů při nízkých teplotách, podporují vůně tropického ovoce a květinové aroma. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:

MICROTECH M57 je kmen, který byl vybrán pro výrobu mladých a vysoce aromatických bílých vín. Kvasinky produkují vína s vysokým aromatickým profilem a významným množstvím esterů při nízkých teplotách. Podporují vůně tropického ovoce a květinové aroma. Na konci fermentace podporují autolýzu kvasnic a tím dotváří strukturu vína a zároveň podporují jeho stabilitu uvolněním mannoproteinů. Kvasinky  mají delší latentní fázi a dobrou fermentační kinetiku i při nízkých teplotách. Vynikající tolerance na SO2. Vysoká potřeba výživy.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2%) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-40 g/hl mošty

Upozornění: 

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!