Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp cerevisiae.
Popis:
NDA 21 jsou kvasinky, které byly selektovány ze spontánní fermentace v oblasti Nero d’Avola na Sicílii. Tento kmen je výsledkem 4letého výzkumu Regional Institute of Wine & Vine ve spolupráci s prestižními společnostmi produkující víno. Kvasinky byly selektovány jako silný fermentor s rychlou kinetikou. Produkují komplexní a zajímavý buket díky střední produkci vyšších alkoholů. Jsou doporučeny pro výrobu harmonických, silných a ovocných červených vín. Mají vysokou produkci glycerolu a jsou charakteristické nízkou absorpcí barvících pigmentů buněčných stěn umožňující vyrábět vína s intenzivní barvou. Mají střední potřebu výživy.
Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
Dávkování:
20 g/hl rmuty
Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.