ER0045

763 Kč s DPH

ks
Kvasinkami OENOFERM BELLE AROME se mohou získat aroma především ovoce s bílou dužninou, citrusových a rybízových tónů. U plně vyzrálé suroviny budou také jasně zřetelné tóny ovoce se žlutou dužninou a exotické nuance. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM BELLE AROME 500 g Na dotaz 763 Kč

Složení:

Zvláštní kvasinkový kmen k výrobě bílých vín.

Popis: 

OENOFERM BELLE AROME je zvláštní kvasinkový kmen k výrobě bílých vín moderního stylu. Kvasinkami OENOFERM BELLE AROME se mohou získat aroma především ovoce s bílou dužninou, citrusových a rybízových tónů. U plně vyzrálé suroviny budou také jasně zřetelné tóny ovoce se žlutou dužninou a exotické nuance. OENOFERM BELLE AROME se používá k výrobě bílých vín se silnými tóny ovoce při současné jistější kinetice kvašení. Průběh kvašení OENOFERM BELLE AROME je mírný, ale kontinuální. Tím zůstávají zachována rozmanitá aroma a jejich intenzita. Tvoří se výrazné ovocné estery a thioly. Vhodná teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku: 17-22 °C. Tolerance alkoholu: 14 % objem.

Návod:

Rehydratace OENOFERM BELLE AROME se provádí v cca 10násobném množství vlažné směsi moštu a vody 1:1 (37–42 °C). OENOFERM BELLE AROME pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Poté kvasinkovou suspenzi přidat za stálého míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou suspenzí kvasinek a chladným moštem nesmí být vyšší než 8 °C. Jinak může dojít k tzv. šoku kvasinek a mnoho buněk bude poškozeno. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:

Přidání 25-35 g OENOFERM BELLE AROME na 100 l moštu vyprodukuje optimální množství životaschopných buněk kvasinek na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžité zahájení kvasného procesu a dominanci nad divokými kulturami kvasinek. 

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!