ER0030

673 Kč s DPH

ks
OENOFERM INTERDRY je sušená čistá kultura kvasinek Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, která se obzvláště dobře hodí pro vína, u kterých je zastavením kvašení zachován moštu vlastní zbytkový cukr. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM INTERDRY 500 g Skladem 673 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae var. bayanus.

Popis: 

OENOFERM INTERDRY je sušená čistá kultura kvasinek Saccharomyces cerevisiae var. bayanus, která se obzvláště dobře hodí pro vína, u kterých je zastavením kvašení zachován moštu vlastní zbytkový cukr. Obsah acetaldehydu je zřetelně nízký, než u srovnatelných kvasinkových kmenů. OENOFERM INTERDRY je kvasinková kultura s tvorbou vloček, která vykazuje na konci procesu kvašení, zřetelněji vytváření sedimentu. OENOFERM INTERDRY produkuje vysokou sestavu buketních a chuťových hodnot, které častokrát vytvoří požadovaný, typický charakter ovocnějších vín. Jedná se o nejvyšší požadované hodnoty selekci kvasinek, kdy uživatel chce pozitivní a jasnější příspěvek kvasinkové kultury do senzoriky. Zejména jsou zvýrazněny vůně květů a kořenité aroma zralého ovoce. S OOENOFERM INTERDRY může být připraven mezinárodní typ vína s rozmanitými komponenty ovoce. Snadné zastavení kvašení je možné, pokud je požadováno. Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku: 18 - 22 °C. Tolerance alkoholu: 13 % objem.

Návod:

Rehydratace OENOFERM INTERDRY se provádí v cca 10násobném množství vlažné směsi moštu a vody v poměru 1:1 (37 – 42 °C). OENOFERM INTERDRY pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Kvasinková suspenze se pak přidá za míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:

Přidání 25 – 35 g OENOFERM INTERDRY na 100 l vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžitý začátek kvasného procesu a dominaci nad divokou kulturou kvasinek.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Kontaktujte nás!