Novinka

ER0031

912,50 Kč s DPH

ks
OENOFERM MÜLLER THURGAU je speciální odrůdová kvasinka Saccharomyces cerevisiae, která upevňuje zejména jemné odrůdově typické muškátové tóny Müller-Thurgau. Cílem je vytváření moderních svěžích vín Müller-Thurgau. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 17:00 h.
So: od 8:00 do 12:00
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM MÜLLER THURGAU 500 g Skladem 912,50 Kč
( bez DPH: 793,51 Kč )
Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae.

Popis: 
OENOFERM MÜLLER THURGAU je speciální odrůdová kvasinka Saccharomyces cerevisiae, která upevňuje zejména jemné odrůdově typické muškátové tóny Müller-Thurgau. Cílem je vytváření moderních svěžích vín Müller-Thurgau. Pro množení kvasinek se používají propagační média bohaté na minerály a posilující vitamíny. Kvasinky kvasí spolehlivě také při stresových situacích až do úplného konečného prokvašení. Vína z odrůdy Müller-Thurgau, která se uvádí na trh také pod synonymem Rivaner, se těší rostoucímu oživení. Požadavky na chuťové schéma jsou moderní, elegantní a svěží vína, s jemně kořenitými muškátovými tóny a znatelnými citrusovými a hruškovými aromaty. Podle těchto hledisek se prováděl výběr této kultury kvasinek. OENOFERM MÜLLER THURGAU upevňuje, konzumenty požadovaný typ, vyrovnaná a senzoricky intenzivní vína Müller-Thurgau. Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku: 16 - 19 °C. Tolerance alkoholu: 13,5 % objem.

Návod:
Rehydratace OENOFERM MÜLLER THURGAU se provádí v cca 10násobném množství vlažné směsi moštu a vody v poměru 1:1 (37 – 42 °C). OENOFERM MÜLLER THURGAU pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Kvasinková suspenze se pak přidá za míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca. 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:
Přidání 20 – 30 g OENOFERM MÜLLER THURGAU na 100 l vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžitý začátek kvasného procesu a dominaci nad divokou kulturou kvasinek. 
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

V případě že jste nenašli potřebné informace:
použijte výše uvedený kontaktní formulář "máte dotaz?"
☎ CZ + 420 720 540 307, SK + 421 948 923 425
✉ info@harapes.cz
nebo nás navštivte na prodejně, kde vám vše rádi vysvětlíme
Kontaktujte nás!