ER0031

913 Kč s DPH

ks
OENOFERM MÜLLER THURGAU je speciální odrůdová kvasinka Saccharomyces cerevisiae, která upevňuje zejména jemné odrůdově typické muškátové tóny Müller-Thurgau. Cílem je vytváření moderních svěžích vín Müller-Thurgau. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM MÜLLER THURGAU 500 g Skladem 913 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae.

Popis: 

OENOFERM MÜLLER THURGAU je speciální odrůdová kvasinka Saccharomyces cerevisiae, která upevňuje zejména jemné odrůdově typické muškátové tóny Müller-Thurgau. Cílem je vytváření moderních svěžích vín Müller-Thurgau. Pro množení kvasinek se používají propagační média bohaté na minerály a posilující vitamíny. Kvasinky kvasí spolehlivě také při stresových situacích až do úplného konečného prokvašení. Vína z odrůdy Müller-Thurgau, která se uvádí na trh také pod synonymem Rivaner, se těší rostoucímu oživení. Požadavky na chuťové schéma jsou moderní, elegantní a svěží vína, s jemně kořenitými muškátovými tóny a znatelnými citrusovými a hruškovými aromaty. Podle těchto hledisek se prováděl výběr této kultury kvasinek. OENOFERM MÜLLER THURGAU upevňuje, konzumenty požadovaný typ, vyrovnaná a senzoricky intenzivní vína Müller-Thurgau. Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku: 16 - 19 °C. Tolerance alkoholu: 13,5 % objem.

Návod:

Rehydratace OENOFERM MÜLLER THURGAU se provádí v cca 10násobném množství vlažné směsi moštu a vody v poměru 1:1 (37 – 42 °C). OENOFERM MÜLLER THURGAU pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Kvasinková suspenze se pak přidá za míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:

Přidání 20 – 30 g OENOFERM MÜLLER THURGAU na 100 l vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžitý začátek kvasného procesu a dominaci nad divokou kulturou kvasinek. 

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Kontaktujte nás!