ER0032

913 Kč s DPH

ks
Kvasinky OENOFERM RIESLING upevňují vynikajícím způsobem aromatický charakter jemných ryzlinkových vín. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM RIESLING 500 g Skladem 913 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae.

Popis: 

OENOFERM RIESLING je Saccharomyces cerevisiae kmen D68/73. OENOFERM RIESLING upevňuje vynikajícím způsobem aromatický charakter jemných ryzlinkových vín. Selekce kvasinek OENOFERM RIESLING byla cíleně provedena pro prokvášení ryzlinkových moštů. Chladné kvašení při teplotě mezi 17 a 19 °C podporuje tvorbu aroma směrem k ovocnějším broskvovým tónům. V rozsahu kvašení od 19 – 22 °C se zvláště zvýrazní exotické aroma. Při vyšším obsahu alkoholu, proti ukončení kvašení, se zvýší teplota na 20 - 22 °C. Je – li požadován přírodní zbytkový cukr, může být kvašení zastaveno snížením teploty, filtrací a sířením. OENOFERM RIESLING může mít sklon k pěnění. OENOFERM RIESLING je ideálně vhodný k prokvášení ovocně lehkých až po vysoce jakostní ryzlinková vína. Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku: 17 - 22 °C. Tolerance alkoholu: 13,5 % objem.

Návod:

Rehydratace OENOFERM RIESLING se provádí v cca 10 násobném množství vlažné směsi moštu a vody v poměru 1:1 (37 – 42 °C). OENOFERM RIESLING pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Kvasinková suspenze se pak přidá za míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:

Přidání 25 – 35 g OENOFERM RIESLING na 100 l vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžitý začátek kvasného procesu a dominaci nad divokou kulturou kvasinek. 

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Kontaktujte nás!