ER0034

674 Kč s DPH

ks
Kvasinky OENOFERM ROSÉ je speciálně selektovaná, čistá, sušená kultura kvasinek Saccharomyces cerevisiae pro přípravu rosé vín, Weißherbst nebo Blanc de Noir. Důležitým kritériem selekce byl rychlý začátek kvašení a schopnost studeného rozkvašení. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM ROSÉ 500 g Skladem 674 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae.

Popis: 

OENOFERM ROSÉ je speciálně selektovaná, čistá, sušená kultura kvasinek Saccharomyces cerevisiae pro přípravu rosé vín, Weißherbst nebo Blanc de Noir. Důležitým kritériem selekce byl rychlý začátek kvašení a schopnost studeného rozkvašení. Právě při výrobě ovocnějších vín je rychlý začátek kvašení obzvláště důležitý. Tímto se potlačí cizí organismy v látkové výměně a množení. OENOFERM ROSÉ se používá k prokvašení moštů s cílem vytvá Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca. 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive® F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na poč žádoucích chuťových a pachových tónů díky cizím organismům. Charakteristikou vín, které byly prokvašeny OENOFERM ROSÉ, jsou ovocné tóny ovoce, sladkých květů a medu s úžasnou komplexností. OENOFERM ROSÉ může mít sklon k pozvolnému dokvašení. Díky cílenému zastavení kvašení se může ovocno-bobulový typ ještě zesílit. Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku: 17 - 22 °C. Tolerance alkoholu: 13,5 % objem.

Návod:

Rehydratace OENOFERM ROSÉ se provádí v cca 10 násobném množství vlažné směsi moštu a vody v poměru 1:1 (37 – 42 °C). OENOFERM ROSÉ pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Kvasinková suspenze se pak přidá za míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:

Přidání 20 – 35 g OENOFERM ROSÉ na 100 l vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžitý začátek kvasného procesu a dominaci nad divokou kulturou kvasinek.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Kontaktujte nás!