ER0009

642 Kč s DPH

ks
OENOFERM ROUGE je kvasinkový kmen LW 317-29 kvasinkového rodu Saccharomyces cerevisiae. Podporuje aromatiku červených bobulí, rybízu a třešní. Je velmi vhodný pro ovocně pevný typ červených vín s potenciálem zrání. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM ROUGE F3 500 g Na dotaz 734 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae.

Popis:

OENOFERM ROUGE je kvasinkový kmen LW 317-29 kvasinkového rodu Saccharomyces cerevisiae, kde byl při selekci kladen zvláštní důraz na šetrnost k barvě a udržení barvy při prokvášení červených rmutů a moštů. Kvasinky kvasí spolehlivě také při stresových situacích až do úplného konečného prokvašení. Přípravek podporuje aromatiku červených bobulí, rybízu a třešní. Je velmi vhodný pro ovocně pevný typ červených vín s potenciálem zrání. Cílené množení a šetrné sušení dovoluje mimo jiné nepatrné nahromadění barviv na buněčných stěnách.  OENOFERM ROUGE je optimální v těchto bodech: rychlejší rozkvášení, úplně prokvášení, vyšší snášenlivost alkoholu a malá pěnivost. Po alkoholovém kvašení se snadno zahajuje požadované biologické odbourání kyselin s BioStart kulturou. Příznivá teplota kvašení pro kvasný průběh a senzoriku je 18 - 28 °C. Tolerance alkoholu je 14,5 % objem.

Návod:

Rehydratace OENOFERM ROUGE se provádí v cca 10 násobném množství vlažné směsi moštu a vody v poměru 1:1 (37 – 42 °C). Přípravek pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Kvasinková suspenze se pak přidá za míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou kvasinkovou suspenzí a chladným moštem by neměl činit víc jak 8 °C. Jinak může dojít k takzvanému tepelnému šoku kvasinek a mnoho kvasinkových buněk se poškodí. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni.

Dávkování:

Přidání 20 – 30 g OENOFERM ROUGE na 100 l vyprodukuje optimální množství životaschopných kvasinkových buněk na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk garantuje okamžitý začátek kvasného procesu a dominaci nad divokou kulturou kvasinek.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte do 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!