ER0036

678 Kč s DPH

ks
OENOFERM ZWEIGELT je vybraná suchá čistá kultura kvasinek, vyšlechtěná z kvasinkového kmene Vyšší spolkové školy a spolkového ústavu pro vinařství a ovocnářství Klosterneuburg. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky OENOFERM ZWEIGELT 500 g Na dotaz 678 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae.

Popis: 

OENOFERM ZWEIGELT je vybraná suchá čistá kultura kvasinek, vyšlechtěná z kvasinkového kmene Vyšší spolkové školy a spolkového ústavu pro vinařství a ovocnářství Klosterneuburg. Kmen LW 415-58 rodu Saccharomyces cerevisiae byl selektován pro specifické odrůdové prokvašení hroznů odrůdy Zweigelt, aby se dosáhlo úplných senzorických vlastností ovoce a typického charakteru odrůdy. Jsou produkovány čisté tóny a odrůdově typická vína. Aromatický rozsah dosahuje ovocných až bohatých vín na substance, s charakteristickým višňovo-třešňovým aroma. Vína jsou podle výchozího materiálu hroznů vhodná na mladá, veselá vína s různými aromaty peckového ovoce, nebo také k přípravě cuvée nebo k ležení ve dřevě pro tvorbu silných, plných vín s bohatým tělem. OENOFERM ZWEIGELT vybízí k biologickému odbourání kyselin. Příznivé teploty kvašení pro průběh kvašení a senzoriku: - pro ovocná zweigeltová vína 25-28 °C - pro silná a plně tělnatá červená vína 28–32 °C Tolerance alkoholu: 14,5 % objem.

Návod:

POUŽITÍ Rehydratace OENOFERM ZWEIGELT se provádí v cca 10násobném množství vlažné směsi moštu a vody 1:1 (37–42 °C). OENOFERM ZWEIGELT pomalu promíchat a nechat 20 minut bobtnat. Poté kvasinkovou suspenzi přidat za stálého míchání do celé nádrže. Rozdíl teplot mezi teplou suspenzí kvasinek a chladným moštem nesmí být vyšší než 8 °C. Jinak může dojít k tzv. šoku kvasinek a mnoho buněk bude poškozeno. Aby kvasinky včas zesílily do své vitality, přidá se do rehydrované suspenze po cca 10 minutách biologický aktivátor kvasinek a výživa kvasinek VitaDrive F3 ve stejném množství jako kvasinky. Na počátku kvasného procesu zkontrolovat teplotu, aby se kvasný proces držel na potřebné úrovni. 

Dávkování:

Přidáním 20-30 g OENOFERM ZWEIGELT na 100 l moštu se vyprodukuje optimální množství životaschopných buněk kvasinek na ml moštu. Tato vysoká hustota buněk zaručuje okamžité zahájení kvasného procesu převahou nad divokou kulturou kvasinek. 

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení spotřebujte během 2-3 dnů. Chraňte před slunečním zářením. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!