Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.
Popis:
PRIM 10 selektované kvasinky vybrány pro své technologické vlastnosti, ale také z hlediska organoleptických výsledků. Mají silnou schopnost tvorby extraktu, který zvyšuje strukturu vína. Mají vysokou fermentační kinetiku a doporučují se pro všechna skvělá velká červená vína. Optimální teplota fermentace 16-35 °C. Tolerance na alkohol do 16,3 objemových procent. Střední potřeba výživy.
Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
Dávkování:
25 g/hl rmuty
Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.