FE16

799 Kč s DPH

ks
SAINT GEORGES S101 jsou kvasinky pro ovocná růžová a červená vína, vybrané pro vysokou produkci aromatických esterů při nízkých teplotách. Při nízké teplotě produkují amylické aroma (ovocné bonbóny). Kvasinky rozvíjí ve vínech ovocné aroma v kombinaci s květinovou vůní po růžích. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky SAINT GEORGES S101 500 g Skladem 799 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:

SAINT GEORGES S101 jsou kvasinky pro moderní a elegantní vína, vybrané pro vysokou produkci aromatických esterů při nízkých teplotách. Mají fermentační kinetiku od 8 °C a vysokou produkci fermentačních esterů. Velice zajímavé výsledky jsou při fermentaci bílých vín. Při nízké teplotě produkují amylické aroma (ovocné bonbóny). Kvasinky rozvíjí ve vínech ovocné aroma v kombinaci s květinovou vůní po růžích. Produkují vína se svěžím aromatickým profilem. Alkoholová výtěžnost 1 % alk. / sv. na 16,5 g / l cukru. Střední potřeba výživy.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Kontaktujte nás!