FE10

799 Kč s DPH

ks
SC 22 jsou kvasinky pro optimální vyjádření odrůdového charakteru ideální pro fermentaci v sudech bez kontrolované teploty. Kvasinky mají velice zajímavé výsledky u bílých vín, které budou ležet na kalech. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky SC 22 500 g Skladem 799 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:

Kvasinky SC 22 byly selektovány jako první kmen, který byl vybrán pro respektování odrůdového charakteru. Jsou vhodné pro modré odrůdy, kde požadujeme rychlý start fermentace s posilněním odrůdového charakteru. Jsou charakteristické dobrou spotřebou cukru se zachováním fermentační kinetiky. Kvasinky jsou ideální pro fermentaci v sudech bez kontrolované teploty. Dobře kvasí i při vyšších teplotách. Mají velice zajímavé výsledky u bílých vín, které budou ležet na kalech.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

20-30 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Kontaktujte nás!