FE17

Skladem

799,22 Kč s DPH


ks

UCLM S325 jsou kvasinky pro optimální vyjádření odrůdového charakteru, selektovány pro posílení expresivního charakteru bílých vín. Kvasinky rozvíjejí uvolnění aromatických terpenů charakteristických pro danou odrůdu u odrůd jako Malvasia, Muscat, (citron), Ryzlink rýnský, Viognier, Tramín červený, Rulandské šedé nebo Sauvignon. Více >>

Přidat do oblíbených produktů Poslat zprávu příteli Tisknout

Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky UCLM S325 500 g Skladem 799,22 Kč

Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:
UCLM S325 jsou kvasinky selektovány pro posílení expresivního charakteru bílých vín.

Účinek:
ß-glukosidázová aktivita kvasinek UCLM S235 umožňuje uvolnění aromatických terpenů charakteristických pro danou odrůdu u odrůd jako Malvasia, Muscat, (citron), Ryzlink rýnský, Viognier, Tramín červený, Rulandské šedé nebo Sauvignon. Kvasinky mají vysoký požadavek na výživu, asimilační dusík 150-180 mg/l moštu. Aplikujte minimálně 2x dusíkaté látky 20 g/hl DAP + 20 g/hl BIOFERM po 24 hodinách po naočkování a 20 g/hl DAP nebo BIOFERM v polovině fermentace, aby se zabránilo riziku organoleptických chyb. Kvasinky CLM S235 dobře fermentují od 12 °C a mají velmi vysokou produkci glycerolu. Kvasinky nad 13 % alkoholu výrazně snižují svoji aktivitu. To může být zajímavé při výrobě sladkých vín. Jsou vhodné při ležení vín na kvasnicích. Kvasinky UCLM S235 a BS 103 (v polovině fermentace) můžou vytvořit zajímavou kombinaci.

Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:
20-30 g/hl mošty/rmuty

Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

V případě že jste nenašli potřebné informace:
-použijte níže uvedený kontaktní formulář
-☎ CZ + 420 720 540 307, SK + 421 948 923 425
-✉ info@harapes.cz
-nebo nás navštivte na prodejně, kde vám vše rádi vysvětlíme

Hmotnost
500 g

Kontaktujte nás!