FE18

799 Kč s DPH

ks
UCLM S377 jsou kvasinky pro prémiová červená vína. Byly selektovány pro svoji schopnost produkovat velmi strukturované červené víno určené ke zrání. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.
Hmotnost Dostupnost Cena s DPH Množství (ks)
Kvasinky UCLM S377 500 g Skladem 799 Kč

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.

Popis:

UCLM S377 jsou kvasinky selektovány pro svoji schopnost produkovat velmi strukturované červené víno určené ke zrání. Mají vysoký požadavek na výživu, asimilační dusík 150-180 mg/l moštu. Aplikujte minimálně 2x dusíkaté látky 20 g/hl DAP + 20 g/hl BIOFERM po 24 hodinách po naočkování a 20 g/hl DAP nebo BIOFERM v polovině fermentace, aby se zabránilo riziku organoleptických chyb. Optimální teplota kvašení 16-35 °C. Tento kmen je velmi citlivý na extrémní změny teplot. Kvasinky mají toleranci na alkohol do 15 %, rychlý start a pomalejší kinetiku fermentace. Jsou vhodné pro opětovné rozkvašení.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

15-25 g/hl mošty, rmuty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Kontaktujte nás!