Popis: NATUSTART THIOLS je startovací výživa pro kvasinky při přípravě moštu obsahující kvasinky a jejich deriváty. Je nepostradatelná při výrobě aromatických vín.
Kód produktu: OE02
Výrobce: OENOBIOTECH
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp.cerevisiae.
VIN-O-FERM AROM jsou kvasinky vhodné pro mladá vína, kde požadujeme uvolnění primárního aroma. Mají dobrou produkci glycerolu, podporují aroma bílých hroznů, zlepšují extrakci aromatických látek a respektují původní odrůdové aroma. Kvasinky jsou rezistentní na nízké pH-kyselé mošty a rozvíjí tóny čerstvého ovoce jako jsou jahody, meruňky a banány.
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
15-25 g/hl mošty
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.
Popis: NATUSTART THIOLS je startovací výživa pro kvasinky při přípravě moštu obsahující kvasinky a jejich deriváty. Je nepostradatelná při výrobě aromatických vín.
Kód produktu: OE02
Výrobce: OENOBIOTECH
Popis: VINOCREAM je organická výživa založená na kvasnicovém autolyzátu v inovativní formě. Krémový přípravek, který je určen k okamžitému použití v moštu bez rehydratace.
Kód produktu: P00362
Výrobce: ESSEDIELLE