OE23

749 Kč s DPH

Skladem

ks
VIN-O-FERM AROM jsou kvasinky vhodné pro mladá vína, kde požadujeme uvolnění primárního aroma. Jsou rezistentní na nízké pH-kyselé mošty a rozvíjí tóny čerstvého ovoce jako jsou jahody, meruňky a banány. Více >>
kontakt +420 720 540 307
Potřebujete poradit?
Po - Pá: od 8:00 do 16:00 h.

Složení:

Kmen Saccharomyces cerevisiae spp.cerevisiae.

Popis:

VIN-O-FERM AROM jsou kvasinky vhodné pro mladá vína, kde požadujeme uvolnění primárního aroma. Mají dobrou produkci glycerolu, podporují aroma bílých hroznů, zlepšují extrakci aromatických látek a respektují původní odrůdové aroma. Kvasinky jsou rezistentní na nízké pH-kyselé mošty a rozvíjí tóny čerstvého ovoce jako jsou jahody, meruňky a banány.

Návod:

Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.

Dávkování:

15-25 g/hl mošty

Upozornění:

Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.

Skladování:

Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.

Ostatní:

Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.

Hmotnost
500 g
Kontaktujte nás!