Složení:
Kmen Saccharomyces cerevisiae spp. cerevisiae.
Popis:
VIN-O-FERM BURGUNDY jsou kvasinky vyznačující se výbornou autolýzou kvasnic. Jsou doporučeny pro vína, ve kterých požadujeme uvolnění kvasinkových polysacharidů během fermentace a pro vína k následnému zrání v dubových sudech. Kvasinky rozvíjí intenzivní ovocnou harmonickou chuť a zvyšují pocit plnosti v ústech. Jsou hodné pro sudovou fermentaci. Ideální pro techniku míchání na kalech.
Návod:
Rehydrataci kvasinek provádějte v teplé vodě s cukrem (1-2 %) o teplotě 30-35 °C. Po 30 minutách promíchejte a postupně aplikujte do celého objemu. Teplotní rozdíl mezi zákvasem a moštem/rmutem by měl být maximálně do 8 °C. Pro ulehčení množení kvasinek by roztok neměl obsahovat více jak 2 % cukru a měl by se opatrně provzdušnit. Doporučujeme přidat fermentační aktivátor.
Dávkování:
15-25 g/hl mošty
Upozornění:
Dávku určujeme na základě kvality sklízených hroznů, teploty, přítomnosti inhibitorů kvašení (síra, fungicidy…), cukernatosti a požadované rychlosti rozkvašení.
Skladování:
Skladujte na chladném, tmavém a suchém místě. Otevřené balení ihned spotřebujte. Chraňte před slunečním zářením. Při dodržení skladovacích podmínek si produkt udrží maximální aktivitu v průběhu 24 měsíců. Pozor na vlhkost prostředí.
Ostatní:
Fotografie jsou pouze ilustrační a nemusejí vždy odpovídat skutečnému produktu.